GSB Biz KYK İzin Alma Sayfası 2024
KYK yurt izin alma işlemlerinin yapıldığı GSB Biz KYK izin alma sayfası hakkında her şey bu sayfada. İzin nasıl alınır, kaç gün izin hakkı var, izin almazsak ne olur gibi tüm sorularınızın cevabı burada!
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYK) bağlı devlet yurtlarında izin alma süreci hakkında ihtiyacınız olan her şeyi bu içerikte bulabileceksiniz. Eski adı gencizbiz olan yurt izin sayfası artık GSB Biz KYK izin sayfası olarak değişti. GSB Biz sayfasından yapılacak KYK yurt izin alma işlemlerinin detaylarını aşağıdan inceleyebilirsiniz.
KYK Yurt İzin Alma Sayfası
GSB Biz KYK İzin Alma Sayfası Hakkında Bilgiler
KYK yurdun kalan öğrenciler birçok işlemini GSB Biz platformu aracılığı ile yapabiliyor. GSB altyapısında bulunan bu platform aynı zamanda KYK izin alma işlemleri için de kullanılabiliyor.
Eskiden gencizbiz.gsb.gov.tr adresinde olan izin işlemleri, güncellendi. Güncel ara yüzü yukarıdaki gibi olan GSB Biz platformuna gsbbiz.gsb.gov.tr adresinden giriş yapılabiliyor. Öğrencilerin karşısına çıkan bu ekranda sağ üst seçenekteki giriş yap seçeneği ile E-devlet bilgileri ile giriş yapılabiliyor.
KYK Yurt Ücretleri ve Depozito Bedeli Ne Kadar?
KYK Yurtlarında Yemek Saatleri ve Ücretleri
KYK Yurtları Hakkında Bilmeniz Gereken En Temel 5 Şey!
Daha sonraki süreçte burada alınan burslar ve krediler ile ilgili işlemler, yurt izin talepleri, yurt öneri ve şikayetleri, kamplar hakkında bilgiler ve daha birçok konu hakkında bilgi sahibi olunabiliyor.
GSB Biz İle KYK İzin Nasıl Alınır?
Öğrencilerin izin alabilmesi için öncelikle GSBBiz platformuna giriş yapmış olmaları gerekiyor. Bunun için gsbbiz.gsb.gov.tr adresine girdikten sonra sağda bulunan giriş yap seçeneğinden e-devlet ile giriş yapılması gerekiyor.
GSB Biz platformunda giriş yaptıktan sonra ana menüde yer alan “Genciz Biz” başlığının altındaki “Yurt İşlemleri” menüsünden “Yurt İzin Alma” linkine tıklamanız gerekiyor.
Yurt izin alma işlemi adım adım şöyle yapılır!
3 Dakika
Genciz Biz KYK İzin Ekranı
Bu ekranda daha önceki izin kullanımlarınızı ve evci adreslerinizi de görebilirsiniz. Eğer daha önce KYK yurtlarından hiç izin almadıysanız evci adreslerim seçeneğine girmeli ve bir ev adresi yazmalısınız. Bu evci adreslerim bölümüne izin aldığınız süre içerisinde nerede konaklayacağınızı doğru olarak belirtmelisiniz. Eğer daha önce evci adresi eklediyseniz izin talebi seçeneğine tıklayabilir ve izin alabilirsiniz.
KYK İzin Evci Adresleri
Evci adreslerim bölümüne girdiğinizde karşınıza iki farklı seçenek çıkacaktır. Burada birinci kısımda adres bilgisi kısmını göreceksiniz. Buraya adresin tam halini yazmanız gerekiyor.
Örnek: Mithatpaşa Mahallesi Atatürk Caddesi Kaya Apartmanı Kat 3 No 16
Burada tam bir adres bilgisi verdikten sonra adresin bulunduğu ili seçmeli ve kaydet butonuna basmalısınız. Daha sonraki süreçte yeni evci adresleri eklemek isterseniz aynı yöntemi uygulayabilirsiniz.
GSB Biz KYK İzin Alma Ekranı
İzin talebi sekmesine girdikten sonra burada sırasıyla açıklama, izin tarihi, telefon numarası ve izin adresi gibi bölümler karşınıza çıkacaktır.
İlk olarak açıklama bölümüne neden izin almak istediğinizi yazmalısınız. Örneğin memleketinize gidecekseniz “memlekete gideceğim ya da ailemi ziyarete gideceğim” şeklinde bir açıklama yapabilirsiniz. Daha sonra izin tarihini seçmeniz gerekiyor ki bu sayfada dikkat etmeniz gereken en önemli yer burası. Örneğin 1 Ocak tarihinde yurttan çıkacak ve 10 Ocak tarihinde akşam yurda geri döneceksiniz. Sizin burada yapmanız gereken şey yurttan çıkış yaptıktan sonra bu izin alma sayfasında 1 Ocak- 10 Ocak aralığını seçmek olacaktır. Eğer yurda 10’unda gelecekseniz ancak siz izin alma sayfasında 9 Ocak tarihini seçtiyseniz devamsız olarak görüleceksiniz. Diğer iki seçenekte ise sırasıyla size ulaşılabilecek bir telefon numarası ve izin adresi girmeniz gerekiyor.
İzin talebinde bulunulduktan sonra öğrencilere izin hemen verilmiyor. Bir süre sistemde bekletilen talepler onay aşamasında duruyor. Eğer verilen bilgiler ile ilgili herhangi bir yanlışlık yoksa öğrencilere bir süre sonra izin veriliyor. Öğrenci dilerse bu süreyi uzatabileceği gibi daha erken de yurda girebilir.
KYK İzin Alma Sayfasında Karşılaşılan Sorunlar?
KYK izin alırken öğrenciler zaman zaman bazı sorunlar ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu sorunlar çözülebilir sorunlar olsa da öğrencilerin izin alma sürecini uzattığı için can sıkıcı olabiliyor. KYK izin alma sayfasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yöntemleri şu şekildedir;
- GSB Biz platformu yalnızca web ortamında değil aynı zamanda akıllı telefonlardaki uygulama mağazalarında da bulunuyor. Huawei için App Gallery, Android telefonlarda Play Store ve iphone telefonlardaki APP Store GSBBiz uygulamasının bulunduğu yerler. GSB Biz bu platformlarda da gayet güzel çalışıyor ancak henüz uygulama mağazalarında yeni işlev görmeye başladığı için birtakım sorunlar olabiliyor. Bu sorunlardan en önemlisi de KYK izin alma sayfasında uygulamanın donması ve herhangi bir işlev görmemesidir. Öğrenciler bu ekranda izin almaya dair bütün bilgileri girmiş olsa dahi sistem çalışmadığı için izin alma gerçekleşmiyor. Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız GSBBiz web sitesini kullanmanız izin alma işleminizi daha kolay halletmek için etkili olacaktır.
- GSB Biz’den alınan izinler kimi zaman onaylanmıyor ve reddediliyor. İyi haber şu ki bu retler yanlışlar düzeltildiğinde onaya düşebiliyor. Kötü haber ise öğrencilerin bu ret cevabını fark etmemesi ve yurda girmemeleridir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için izin talebi onaylanana kadar GSBBiz platformunu ziyaret etmenizi öneriyoruz.
KYK Yurt İzinleri Hakkına Sık Sorulan Sorular!
KYK İzin Hakkı Kaç Gün?
KYK yurtlarında kalan öğrenciler için yıllık izin hakkı toplam 30 gündür. Hafta sonu tatilleri, akadamik takvim dışı tarihler, resmi tatiller hariç kullanılabilecek izin süresidir. Ayrıca staj, nöbet, kurs, uygulamalı eğitim gibi sebeplerle alınacak izinler özel izin kapsamındadır ve 30 günlük izin hakkında düşmez. Devam zorunluluğu olmayan öğrencilerin bu derslerinin olduğu günler yine özel izin kapsamına alınır.
KYK Yurt İzinleri Dönemlik mi Yıllık mı?
KYK yurtlarında 30 günlük izin süresi yıllıktır. Öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin akademik takvimi baz alınarak güz ve bahar öğretim yılının tamamını kapsar.
Yarı Yıl Tatili için İzin Almak Gerekir mi?
Evet yarı yıl tatiline gideceğiniz zaman izin almanız gerekir. Ancak ara tatilde aldığınız izin (üniversitenin akademik takvimine göre) toplam izin sürenizden düşmez.
Aldığım İzni İptal Edebilir miyim?
KYK izni aldıysanız ve izin süreniz bitmeden yurda girmek istiyorsanız herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. İzin süreniz bitmeden yurda girdiğiniz takdirde parmak izi girişi ile yurda giriş yapmanız iznin geri kalanının iptal edilmesini sağlayacaktır.
Aldığım İzin Süresini Uzatabilir miyim?
KYK izni aldıysanız ve izin uzatmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey yeni bir izin talebinde bulunmak olacaktır. Sayfanın üstünde belirttiğimiz adımları tekrardan uygulayarak yeni bir izin talebinde bulanabilir ve dolayısıyla KYK izinlerinizi uzatabilirsiniz. Ancak unutmamanız gerekiyor ki aldığınız yeni izin talebinizde izninizin başlangıç tarihi bir önceki izninizin bitiş tarihi ile aynı olmalıdır. Aksi takdirde arada kalan gün farkında yurtta bulunmadığınız için disiplin işlemleri başlatılabilir.
KYK Yurt İzin Almazsam Ne Olur?
Gün içinde izin başvurusu en son 22:00′ a kadar yapılır. Bu saate kadar izin almadığınız durumda son giriş saatine kadar yurda dönmeniz gerekir. İzinsiz olarak 1 gece yurtta kalmamak uyarı cezası almanıza sebep olur. İzinsiz olarak üst üste 2 gece yurtta kalmamak kınama cezasına sebep olur. İzinsiz 3 gece üst üste yurtta kalmamak yurttan atılmanıza sebep olur. Ayrıca uyarı ve kınama cezaları 3. kez tekrarlandığında yurttan atılırsınız.
GSBBiz sayfasına gitmek için tıklayın!
GSB Biz KYK yurt izin işlemleri hakkında aktaracağımız bilgiler bu kadar. İzin işlemleri ile ilgili sorunlarınızı aşağıdaki yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.