2023 DGS Tercih Süreci Hakkında Her Şey! Ne Zaman Başlayacak?

2023 DGS tercih süreci hakkında her şey bu içerikte. DGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2023 DGS kontenjanları artacak mı? DGS’ de kaç tercih hakkı var? DGS tercih süreci hakkındaki tüm soruların yanıtı bu içerikte.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar açıklandı ancak tercihler ile ilgili bir duyuru henüz yayınlanmadı. Bu sebeple adaylar DGS tercihleri ile ilgili çok sayıda konuda bilgiye ihtiyaç duyuyor. Önceki yıllardaki bilgilerle birlikte adayların DGS tercih süreci hakkındaki tüm sorularını bu içerikte yanıtlamaya çalışacağız.

DGS’ de tercihler mezun olunan alana göre yapılıyor. Mezun olunan önlisans bölümü, tercih edilebilecek lisans bölümünü doğrudan belirliyor. Geçen yılın kılavuzunu inceleyerek dikey geçiş yapabileceğiniz lisans programlarını öğrenebilirsiniz. Geçen yıl elde edilen DGS puanlarını görmek için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz.

2023 DGS Taban Puanları için tıklayın!

2023 DGS Üniversite Puanları için tıklayın!

2023 DGS Açıköğretim Puanları için tıklayın!

2023 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM 2023 DGS tercihleri ile ilgili bir duyuru yayınlamadığı için resmi olarak tarihi bilmiyoruz. Ancak geçen yıl DGS sonuçları yine 11 ağustosta açıklanmış ve tercihler 24 ağustosta başlamıştı. Bu yılda benzer şekilde 24 ağustosta başlaması muhtemeldir.

2023 DGS Taban Puanları Ne Zaman Açıklanacak

DGS 2023 yerleştirme işlemlerinde kullanılacak olan taban puanlar tercih kılavuzu ile birlikte yayınlanacak. Açıklanacak bu puanlar 2022 DGS yerleştirme sonucunda oluşan puanlar olduğu için zaten geçen yıl yayınlanmıştı. Sitemizden bu DGS taban puanlarını inceleyebilirsiniz.

2023 DGS’de Kaç Tercih Hakkı Var?

DGS’ de adaylara 30 tercih hakkı veriliyor. Muhtemelen bir değişiklik olmaz ve bu yılda 30 tercih hakkı verilir.

2023 DGS’de Kontenjanlar Artacak Mı?

DGS adaylarında kontenjanların artacağı yönünde bir beklenti oluşmuş durumda. Ancak kontenjanlar artmayacak, aksine azalacak. Sınav başvuru kılavuzu ile birlikte yayınlanan dikey geçiş yapılabilecek lisans programları kılavuzu yayınlandı. Bu kılavuza göre kabaca 90bin DGS kontenjanı mevcut. Bu sayı geçen yıl 110bin civarındaydı.

2023 DGS tercih süreci ile ilgili gelişmeleri ve tercih kılavuzu yayınlandığında bu içeriğe ekleyeceğiz. Güncel bilgileri takip etmek için ÖSYM’ nin resmi sitesini takip etmeyi unutmayın.

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.