2023 YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

2023 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Milyonlarca adayın merakla beklediği sonuçlar, bugün ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu.

2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, adaylar üniversite tercihlerine uygun olarak yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecekler. ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre, sonuçlar adayların T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak erişebilecekleri ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden görüntülenecek.

Yerleştirme sonuçlarını öğrenen adaylar, üniversite kayıt işlemleri ve diğer prosedürler için ilgili üniversitelerin ve fakültelerin yönergelerini takip etmeleri gerekmektedir. Çoğu üniversite e-devlet üzerinden elektronik kayıt imkanı sağlamakta. Ayrıca, sonuçlara itiraz ve değişiklik talepleri için belirlenen süreleri dikkatle takip etmeleri önemlidir.

2023 YKS yerleştirme sonuçlarından elde edilen taban puanları ve boş kontenjanları incelemek için butona tıklayınız!

Üniversite Kayıt Süreci

Üniversitelere kayıtlar 28 ağustos – 1 eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıt kabul eden üniversitelerin kayıt işlemleri ise 28-30 ağustos 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılacak. Elektronik kayıt yapan adayların teslim etmeleri gereken evraklarla ilgili bilgiyi üniversitelerinden almaları gerekir.

Üniversite kayıt sürecinde adayların yerleştirildikleri üniversitenin kayıt ile ilgili duyurularını takip etmeleri oldukça önemli. Kayıtlar için istenen belgeler üniversite ve bölüm bazında değişebileceğinden adayların yerleştirildikleri üniversitelerin kayıt duyurularını dikkatle incelemeleri gerekir. İlgili tarihlerde kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybetmiş sayılarlar.

2023 Ek Tercih Süreci

ÖSYM 2023 ek tercihleri ile ilgili henüz bir bilgi paylaşmadı. İlk tercih sürecinde tercih yapmayan yada herhangi bir tercihine yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci üniversite kayıt süreci bittikten 1 hafta kadar sonra başlayacak ve muhtemelen 7 gün sürecektir.

2023 Yeni Açılan Bölümler için tıklayın!

Düşük Puanlı 2 Yıllık Bölümler için tıklayın!

Düşük Puanlı 4 Yıllık Bölümler için tıklayın!

2023 YKS Yerleştirme Puanları için tıklayın!

Kaynak ÖSYM
Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.