2023 KYK Yurt Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

2023 KYK yurt yerleştirme sonuçları açıklandı. GSB Bakanı Osman Aşkın Bak KYK yurt yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. GSB Bakanı yaptığı basın açıklaması ile 2023 KYK yurt sonuçlarını açıkladı. KYK yurt kayıtları

KYK Yurt Sonuçları E-Devlette

Öğrenciler KYK yurt yerleştirme sonuçlarını e-devletteki GSB “yurt başvuru sonucu sorgulama” ekranından öğrenebilecek.

https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama

KYK Yurt Kayıt Süreci

KYK yurt kayıtları diğer tüm işlemler gibi e-devlet üzerinden yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait e-devlet uygulamaları arasından “Yurt Kayıt İşlemleri” ekranından yurtlara yerleştirilen öğrenciler kayıt işlemlerini tamamlayacak. Bu ekranda yer alan taahhütname onaylanarak kayıt işlemleri tamamlanacak.

KYK yurt ücretleri, kayıt ücreti ve depozito ücreti gibi detaylar için KYK yurt ücretleri sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

KYK Yurt Yedek Sıralamaları

Yerleştirme sonucunda yedek sırada gözüken adayların yedek yerleştirmelerini takip etmeleri gerek. İlk yerleştirme kayıt işlemlerinin ardından açıklanmaya başlanacak olan yedek yerleştirmede sırası gelen adaylar KYK yurtlarına kayıt hakkı kazanmış olacaklar.

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.